I en värld där människor blandas upp mer och mer, där resor över hela globen ökar markant och där arbete över gränserna gör det lätt för människor att se sig omkring, får vi se kulturer med nya intryck och skapelser. Det är intressant att se hur världen ständigt förändras och hur seder och traditioner både blandas upp men också samtidigt krampaktigt håller sig kvar för att försöka överleva i den multikulturella värld vi nu befinner oss i.

Man kan tycka vad man vill om hur världen ser ut idag, men faktum är att folkvandringar alltid har förekommit, sedan urminnes tider tog man efter och mixade andra beteendesätt med sitt eget.

Sin matkultur med andras och sitt språk med andra språk. Klimat, missförhållanden och nyfikenhet har alltid drivit människan att utforska det hon inte redan visste och det är idag ingen skillnad.

Genom hemsidan följer en rad artiklar som ska förklara begreppet kultur lite mer omfattande och berätta och ge exempel på olika saker. Idag finns det en mängd kulturföreningar som försöker att se bortom allt var kulturkrockar medför, och istället försöka ena människor och utforska deras ursprung. Man vill ge plats åt olika talanger, oavsett var de kommer ifrån och på så sätt inspirera andra. När det på många håll i världen blir mer viktigt att bibehålla ursprungskulturen, och när man samtidigt tar avstånd från kulturer som är för olik sin egen, finns det även människor som ser uppblandningar som något positivt. Här ges exempel på både nya och mixade kulturer vad gäller teater, dans, konst etc. samt exempel på kulturer som bibehåller det som alltid har varit typiskt för just den kulturen.

Om man vill lära sig mer om kultur i allmänhet är denna hemsida ett bra val. Följ med och utforska kulturens värld!